Krkonošské kyselo s houbami:
Suroviny:
800 g kuřecí vývar
1 g kmín celý
15 g sušené houby
100 g voda
200 g brambor
100 g kvas
100 g voda
30 g vepřové sádlo
150 g cibule
2 ks vejce
pažitka.
Postup:
Sušené houby zalijte vodou a nechte 30 minut odstát.
Do kuřecího vývaru přidejte kmín, namočené sušené houby a brambory nakrájené na kostky. Uveďte do varu a vařte 10 minut. Pak přidejte kvas rozmíchaný s vodou. A vařte, dokud nejsou brambory měkké.
Nakonec přidejte na sádlo cibuli nakrájenou na kostičky. Jenom zpěňte a přidejte vejce a umíchejte, ale tak, aby zůstala tekutá. Umíchaná vejce přidejte do polévky a nakonec nasekanou pažitku. Dle potřeby dosolte.
Zdroj: Babiččina zahrada