Dýňové muffiny:
Suroviny:
1 hrnek dýně Hokkaido na menší kostky
½ hrnku sýru feta na menší kostky
250 g hladké mouky
70 ml olivového oleje
200 ml bílého jogurtu
50 ml mléka
2 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
1 hrst nasekané petrželové natě nebo čerstvé bazalky.
Postup:
Dýni opečte na troše oleje a nechte vychladnout. Nejprve smícháme všechny suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, sůl, pepř. Pak zvlášť smícháme všechny mokré ingredience – olej, jogurt, vejce, mléko – a našleháme. Suché a mokré přísady smícháme a přidáme opečenou dýni Hokkaido, sýr a petrželku, vše krátce promícháme tak, aby místy zůstaly i kousky suché mouky. Naplníme košíčky na muffiny asi 0,5 cm pod okraj a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 25 minut dozlatova.
Zdroj: Instagram