Angreštové řezy:
Suroviny:
Těsto:
4 žloutky
150 g krystalového cukru
0,5 dcl horké vody
150 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
špetka soli.
Náplň:
velký angreštový kompot
1 vanilkový pudink.
Sníh:
4 bílky
100 g krystalového cukru.
Postup:
Kompot scedíme a angrešt rozmixujeme. Ve 2,5 dcl kompotové šťávy rozmícháme pudink, přimícháme rozmixovaný angrešt a uvaříme hustou kaši.
Žloutky, cukr a horkou vodu vyšleháme do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli. Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a zapečeme v předehřáté troubě na 90 %. Na předpečený korpus rozetřeme angreštovou náplň, navrch rozetřeme sníh vyšlehaný z bílků a cukru a při snížené teplotě dopečeme, dokud sníh není mírně dohněda.
Zdroj: Pinterest