Carpaccio podle šéfkuchaře Pavla Straky
Suroviny:
140 g malého ořechu
Na 4-5 porcí dresingu potřebujete:
125 ml slunečnicového oleje
200 gr sýru Gran Moravia
250 ml hovězího vývaru
Postup:
Hovězí nakrájejte přes vlákno na tenké plátky. Pečicí papír pokapejte trochou slunečnicového oleje, položte na něj maso a přeložte druhým papírem. Hladkou paličkou přes něj maso opatrně rozklepejte na jednolitý tenký plátek.
Sýr za stálého míchání rozvařte ve vývaru a přeceďte. Vývar svařte zhruba na polovinu a vychlaďte. Poté ho vyšlehejte s olejem do hladké emulze, podobně jako majonézu.
Plátky masa ozdobte dresinkem a kapkami petrželového oleje (může být i olivový). Dochuťte maldonskou solí a čerstvě mletým pepřem.
Zdroj: Kantýna