Bábovka s příchutí agáve, recept
Suroviny:
250 ml sirupu z agáve El Tequito
5 vajec “M“
50 ml vlažné vody
200 ml rostlinného oleje Promienna
350 g polohrubé mouky Castello
12 g kypřicího prášku do pečiva Castello
200 g bílé čokolády Fin Carré
50 ml čerstvé smetany ke šlehání Pilos (33 % tuku)
2 pomeranče (šťáva + kůra)
hrubá mouka Castello na vysypání
Postup:
Z bílků vyšleháme sníh. Žloutky vyšleháme se 100 ml sirupu z agáve, postupně přilijeme vlažnou vodu, olej a šleháme dále. Přisypeme mouku s kypřicím práškem a nakonec sníh. Vzniklé těsto přelijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v troubě předehřáté na 150 °C asi 1 hodinu. Po upečení necháme bábovku vychladnout a vyklopíme.
Z rozpuštěné bílé čokolády a horké smetany připravíme polevu, necháme chvilku vychladnout a poté bábovku částečně polijeme. Pomocí zesteru připravíme nudličky pomerančové kůry, jimiž bábovku ozdobíme.
Bábovku servírujeme s omáčkou, kterou připravíme svařením šťávy ze 2 pomerančů a 150 ml sirupu z agáve.
Zdroj: Lidl