Mirabelkový džem s vánočním kořením: Suroviny: 1 kg mirabelek 300 g třtinového cukru ovocný pektin Labeta šťáva z jednoho citronu 1 hvězdička badyánu 5 ks hřebíčku 2 kousky celé skořice. Postup: Omyté mirabelky podlijeme trochou vody (asi 50 ml), přidáme koření a rozvaříme doměkka. Necháme půl hodiny přikryté odpočinout, aby se rozleželo koření. Směs propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili slupek a pecek. Ovocný pektin smícháme s třtinovým cukrem a přidáme k propasírovaným mirabelkám a zakápneme citronovou šťávou. Povaříme 5 minut, nezapomínáme průběžně míchat, aby se marmeláda nepřipálila. Hotový džem nalijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skladujeme nejlépe na tmavém, chladném a suchém místě. Zdroj: Labeta