Džem z višní a levandule:
Suroviny:
100 g ořechová jádra nasekaná,
1 kg višně vypeckované,
pomerančová šťáva z 1 pomeranče,
pomerančová kůra z 1 pomeranče,
300 ml bezinková šťáva,
500 g želírovací cukr extra,
snítka levandule 2-3.
Postup:
Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy, bezinkovou šťávu, cukr, levanduli a zbylé višně. Zprudka a za promíchávání vařte 3 minuty. Horké plňte do dobře omytých zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem. Uzavřete, postavte dnem vzhůru a nechte asi 10 minut chladnout. Pak je otočte a nechte zcela vystydnout.
Zdroj: Instagram