Džem z višní a levandule: Suroviny: 100 g ořechová jádra nasekaná, 1 kg višně vypeckované, pomerančová šťáva z 1 pomeranče, pomerančová kůra z 1 pomeranče, 300 ml bezinková šťáva, 500 g želírovací cukr extra, snítka levandule 2-3. Postup: Nasekané ořechy opražte na plechu, až se rozvoní. Odvažte 850 g višní a ve velkém hrnci je rozmixujte. Přidejte pomerančovou kůru a šťávu, ořechy, bezinkovou šťávu, cukr, levanduli a zbylé višně. Zprudka a za promíchávání vařte 3 minuty. Horké plňte do dobře omytých zavařovacích sklenic se šroubovacím víčkem. Uzavřete, postavte dnem vzhůru a nechte asi 10 minut chladnout. Pak je otočte a nechte zcela vystydnout. Zdroj: Instagram