Džem z jahod a třešní:
Suroviny:
0,5 kg jahod,
0,5 kg vypeckovaných třešní,
1 balení JamFix 1:1 od Labety,
kyselina citronová podle chuti,
šťáva z půlky citronu,
800 g cukru.
Postup:
Ovoce rozmělníme tyčovým mixérem, přidáme šťávu z citronu, která dodá aroma, a na konec balíček JamFixu smíchaný s cukrem. Povaříme alespoň 5 minut a průběžně sbíráme pěnu. Nezapomeneme ochutnat a dochutit kyselinou citronovou. Pro jistotu provedeme test – kapku džemu dáme na talířek, a pokud nestéká, můžeme plnit do čistých a vypařených sklenic a otáčíme dnem vzhůru. Pokud je marmeláda moc tekutá, přidáme ještě trochu JamFixu, který musí být smíchaný s cukrem – předejdeme tak hrudkování.
Zdroj: Labeta