Višňový džem v čokoládě:
Suroviny:
800-900 g vypeckovaných višní,
JamFix 2:1 Labeta,
500 g cukru,
polévková lžíce rumu,
hořká čokoláda dle chuti,
kousek másla.
Postup:
Připravíme si čisté, vroucí vodou spařené sklenice a čokoládu rozpustíme na vodní lázni s kouskem másla. Každou sklenici vylijeme troškou rozpuštěné čokolády tak, aby čokoláda pokrývala celou stěnu sklenice. Vylitou sklenici dáme na chvíli do mrazáku, aby čokoláda ztuhla – sklenici nesmíme v lednici zapomenout, aby nenamrzla, při plnění marmeládou by mohla prasknout! Omyté a vypeckované višně pomixujeme (více nebo méně podle chuti), přidáme lžíci rumu, přisypeme JamFix 2:1 a 500 g cukru a za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Horkým džemem plníme připravené sklenice, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.
Zdroj: Labeta