Příprava: V misce necháme vzejít kvasnice. Mezitím rozpustíme sůl ve vodě a vše dáme do hnětače a necháme robot těsto důkladně vypracovat (5–10 minut). Pokud hnětač nemáte, nezbývá než si vyhrnout rukávy a pustit se do hnětení těsta doslova na vlastní pěst. Je možné, že bude potřeba přidat trochu mouky, cílem je vláčné těsto, které se ještě trochu lepí na stěny misky/prsty, ale jen minimálně. Vypracované těsto přikryjeme v misce potravinovou folií a necháme v lednici, ideálně přes noc. Cca hodinu před přípravou doporučujeme vyndat těsto z lednice, rozdělit na 4 díly (bude se lepit, takže lehce pomoučit na povrchu, ale nezapracovávat mouku do těsta), zformovat bochánky a nechat za pokojové teploty přikryté potravinovou folií. Každý bochánek na pizzu pak zmáčkneme a uděláme v něm prsty žlábek asi 1 cm po celém obvodu. Poté pod těsto zasuneme hřbety rukou směrem nahoru a těsto postupně roztahujte do oválu, který se vám vejde na pečicí kámen (nebo na lopatu)
Zdroj: OUTDOORCHEF