Bulgur s cuketou, ricottou a bazalkou:
Suroviny:
150 g bulguru
4 menší cukety
10 stonků povařeného chřestu
80 g ricotty vhodné na strouhání (ricotta montela) La Formaggeria Gran Moravia
svazek bazalky
svazek máty
100 g krůtího masa
extra panenský olivový olej
sůl, pepř.
Postup:
Uvařte bulgur dle návodu na balení, pak jej přendejte do mísy a zakapejte trochou oleje. Cukety nakrájené na nudličky orestujte na pánvi, osolte a ochuťte mátou a bazalkou natrhanou na malé kousky. Krůtí maso nakrájejte na malé kousky a opečte ho na pánvi. Společně v míse smíchejte uvařený bulgur, cuketu, chřest nakrájený na kolečka a maso, opepřete, případně dosolte. Na závěr přidejte nastrouhanou ricottu a podávejte.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia