Sýrový dort s houbami, recept:
Suroviny:
listové těsto
40 g másla z La Formaggeria Gran Moravia
50 g mouky
¼ l mléka
200 g nastrouhaného sýru Gran Moravia z La Formaggeria Gran Moravia
2 vejce
150 g hříbků nakrájených na malé kousky
sůl.
Postup:
Vyložte listovým těstem zapékací formu a připravte si náplň. Rozpusťte máslo, přidejte mouku a špetku soli a připravte zápražku. Přidejte horké mléko a nechte pár minut povařit, poté přidejte nastrouhaný sýr a nakrájené houby. Nakonec vmíchejte 2 žloutky a následně sníh ze 2 bílků. Náplň nalijte na listové těsto, zatočte okraje těsta a dejte péci do trouby rozehřáté na 180 stupňů na asi 25 minut.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia