Špaldový salát s hruškami a gorgonzolou:
Suroviny:
60 g sýru Gorgonzola piccante z La Formaggeria Gran Moravia, 1 lžička bílého vinného octa, 300 g špaldy, 1 lžíce medu, 4 lžíce extra panenského olivového oleje, 2 hrušky, svazek rukoly, sůl, pepř.
Postup:
Opláchněte špaldu a vařte ji v dostatečném množství osolené vody asi 45 minut. Slijte a nechte vychladnout. Olivový olej smíchejte s bílým octem, medem, špetkou soli a pepřem a dejte stranou. Opláchněte rukolu, osušte a nahrubo natrhejte. Gorgonzolu nakrájejte na kostičky. Omyjte hrušky, rozkrojte, odstraňte jádřinec a nakrájejte na tenké měsíčky. Ke špaldě přidejte rukolu, plátky hrušky a kousky gorgonzoly, ochuťte předem připravenou zálivkou s medem a servírujte.
Zdroj: Labeta