Kaštanová roláda
Suroviny:
500 g kaštanové pyré
120 g másla
trochu rumu
Na krém:
3 vejce
120 g práškového cukru7
100 g hořké čokolády
120-150 g másla
Postup:
Bílky ušleháme na středně tuhý sníh, přidáme cukr krystal a došleháme do tuha.
Zlehka vařečkou přimícháme žloutky a kakao smíchané s moukou.
Plech vymastíme máslem a vyložíme pečícím papírem. Na takto připravený plech vylijeme těsto a upečeme.
Upečené těsto spolu s papírem svineme do rolády a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém.
Rozmrazené kaštanové pyré zalijeme smetanou, přidáme ztužovač a dohromady vyšleháme.
Vychladlé rozvineme, stáhneme opatrně papír, natřeme nádivkou a znovu svineme.
Necháme chvíli zchladit v lednici a podáváme.
Zdroj: Pinterest