Kaštanová polévka
Suroviny:
250 g jedlých kaštanů
1 menší cibule
2 plátky zázvoru
30 g másla
2 řapíky celeru
1 litr zeleninového vývaru
100 ml mléka
2 lžíce kaštanové mouky
sůl
pepř
Postup:
Kaštany nařízneme na vypouklé straně do křížku. Rozložíme je na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů cca 10 minut. Kaštany by měly začít praskat. Jakmile jsou kaštany upečené, oloupeme je a nakrájíme na větší kousky
Mezitím si na másle si zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvilce přidáme nakrájený zázvor, celer, kaštany a ještě chvilku restujeme. Vše zalijeme vývarem a vaříme až budou kaštany měkké.
Polévku rozmixujeme na hladký krém. Nakonec polévku zahustíme kaštanovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v mléce.
Ještě chvilku provaříme, ochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.
Zdroj: Tesco