Úhoř na víně
Potřebujeme:
800 – 1000 g úhoře (vykuchaného, staženého), 50 g másla, 50 g nakrájené anglické slaniny, mrkev, ¼ celeru, nakrájenou petržel, nakrájené 2 stroužky česneku, lžičku krupicového cukru, nové koření, pepř, sůl, bobkový list, tymián a v neposlední řadě 150 – 200 ml červeného vína
Troubu opět předehřejeme na 180 stupňů. Do pekáčku vložíme nasekanou zeleninu s kořením a posypeme cukrem. Směs necháme v troubě dozlatova opéct, jen občas promícháme.
Rybu naporcujeme na špalíčky a uděláme do nich několik zářezů. Kousky úhoře osolíme a vložíme je do pekáčku se zeleninou. Přidáme máslo a necháme směs zapéct. Nakonec podlijeme vínem a necháme rybu v zelenině dopéct doměkka dalších 10 – 15 minut. Podle chuti hotovou rybu ještě dokořeníme.
Zdroj: Pinterest