Džem z malin a rybízu:
Suroviny:
700 g malin,
500 g červeného a bílého rybízu,
1 sáček JamFix 2:1 Labeta,
500 g třtinového cukru,
1 lžička kyseliny citronové.
Postup:
Natrhané a od stopek a korunek očištěné ovoce vložte do dostatečně velkého hrnce. Nasypte JamFix promíchaný s cukrem a kyselinou citronovou a promíchejte. Toto měkké ovoce stačí vařit asi deset minut, pak je přímo v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem. Znovu povařte a ochutnejte, podle chuti dolaďte cukrem nebo citrusovou šťávou. Pokud nemáte rádi malinová zrníčka, horkou marmeládu přepasírujte přes síto. Ještě horký džem plňte do umytých nahřátých sklenic, zavíčkujte a otočte víčkem dolů. Horký džem roztáhne gumičku ve víčku a tím se hermeticky uzavře. Na pracovní desce naplněné sklenice zabalíme do deky a necháme hodinu "chladnout". Sklenice skladujte ideálně v chladu a temnu.
Zdroj: Labeta