Medová zmrzlina Suroviny: 300ml smetany ke šlehání 100 ml tekutého medu 1 vejce 4 žloutky Podle chuti: Rozpuštěnou kvalitní čokoládu (do základu, který se vaří) Opražené ořechy (zamíchat do hotové zmrzliny před zmrazením) likér (do základu, který se vaří) Postup: Do hrnce (nebo nerezové mísy) nad vodní páru dejte med, vejce a žloutky a vše ručním šlehačem šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne hustý světlý krém (cca 10min). Vzniklý krém dejte větší mísy, ve kterém ho nakonec budete míchat dohromady se šlehačkou. Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do krému. Libovolnou formu vyložte potravinářskou folií a vlijte do ní hotovou směs. Ideální je forma na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet. Zdroj: Pleva.cz