Medová zmrzlina
Suroviny:
300ml smetany ke šlehání
100 ml tekutého medu
1 vejce
4 žloutky
Podle chuti:
Rozpuštěnou kvalitní čokoládu (do základu, který se vaří)
Opražené ořechy (zamíchat do hotové zmrzliny před zmrazením)
likér (do základu, který se vaří)
Postup:
Do hrnce (nebo nerezové mísy) nad vodní páru dejte med, vejce a žloutky a vše ručním šlehačem šlehejte tak dlouho, dokud nevznikne hustý světlý krém (cca 10min). Vzniklý krém dejte větší mísy, ve kterém ho nakonec budete míchat dohromady se šlehačkou. Vyšlehejte šlehačku a opatrně vmíchejte do krému. Libovolnou formu vyložte potravinářskou folií a vlijte do ní hotovou směs. Ideální je forma na biskupský chlebíček nebo srnčí hřbet.
Zdroj: Pleva.cz