Slané lívance s moringou
Suroviny:
300–400 ml podmáslí
300 ml syrovátky
lžičku soli
3 polévkové lžíce moringy
2 vejce
150 g kukuřičné krupice
100 g hrachové mouky
sáček sušeného droždí
asi tři lžíce teplé vody
kokosový tuk
Postup:
Sušené droždí si rozmícháme v teplé vodě a necháme ho asi 10 min pracovat, udělají se na něm bublinky. Poté smícháme s vejci, vidličkou rozšleháme, osolíme, přidáme podmáslí a syrovátku, moringu a řádně znovu vidličkou nebo metlou promícháme.
Jakmile jsou všechny tekuté ingredience spojené, přimícháme i kukuřičnou a hrachovou mouku a promícháme v hladké tekuté těsto, které necháme v pokojové teplotě cca hodinu odpočívat a kynout.
Jakmile bude těsto vykynuté, uděláme lžící nebo naběračkou malé lívanečky na vyhřátou pánev mírně potřenou kokosovým tukem. Mezi dvě vrstvy lívanců můžeme plnit podušený špenát s česnekem nebo jarní cibulkou, čerstvý sýr.
Zdroj: Pinterest