Mini cheesecake:
Suroviny:
130 g máslových sušenek
80 g rozpuštěného másla
360 g sýru Philadelphia (Lučiny)
7 lžic rozpuštěného medu
2 vejce
1/2 kávové lžičky citronové kůry
250 g tvarohu
sezonní ovoce, máta.
Postup:
Sušenky rozdrtíme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Smícháme. Připravíme si formu na muffiny a košíčky. Do košíčků rozdělíme připravenou hmotu a uhladíme. Dáme na 10 minut do lednice.
Mezitím si připravíme sýrovou směs. Vyšleháme sýr Philadephii (Lučinu) s medem. Postupně přidáme vejce, citronovou kůru a na konec tvaroh. Vše prošleháme.
Směs naplníme do košíčků, uhladíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 150 °C. Pečeme 18 - 20 minut. Po vyndání z trouby necháme zcela vychladit, poté i s formou přeneseme do lednice, kde necháme alespoň 2 hodiny ztuhnout a vyjmeme z košíčků (nenechávejte v košíčcích přes noc - špatně by se pak odlepovaly!).
Zdroj: Instagram