Vanilkový pudink s mascarpone a ovocem:
Suroviny:
500 ml mléka
4 lžičky krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinku
150 g mascarpone
250 g jahod
1/2 hrnku borůvek
mátové lístky na ozdobu.
Postup:
Nejdříve si uvaříme vanilkový pudink tak, že do hrnce se silným dnem dáme vařit 400 ml mléka. Zbylých 100 ml smícháme v hrnečku s pudinkovým práškem.
Do mléka na sporáku přisypeme krupicový cukr a ještě předtím, než se začne vařit, zašleháme mléko s pudinkovým práškem.
Přivedeme za stálého míchání k varu a na mírném plameni vaříme asi dvě minuty do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladnout. Občas promícháme, aby se netvořil škraloup.
Jahody omyjeme, očistíme a asi třetinu jich nakrájíme na malé kousky.
Do vychladlého pudinku zašleháme mascarpone a nakrájené jahody. Rozdělíme do pohárů nebo misek a dozdobíme zbylými jahodami a borůvkami. Nakonec do každé misky zapíchneme lístek máty.
Zdroj: Instgram