Šunkofleky:
Suroviny:
1 balení flíčků (500 g)
50 g slaniny, na kostičky
2 lžíce másla
200 g uzeného masa (libového), na kostičky
5 vajec, prošlehaných a osolených
sůl a čerstvě mletý pepř
kyselé okurky k podávání.
Postup:
Flíčky a uzené maso dejte do vroucí osolené vody a uvařte je podle návodu na obalu. V remosce nebo pekáči rozpusťte máslo. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Slaninu lehce opečte na pánvi.
S uvolněným tukem ji přelijte do mísy, přidejte flíčky s uzeným masem a prošlehané, osolené a opepřené vejce.
Směs promíchejte, přesuňte do pekáče a dejte na 15 minut zapékat, aby byly šunkofleky krásně zlaté. Podávejte s kyselou okurkou.
Zdroj: Instagram