Rybí tacos
Suroviny:
¼ nakrouhaného červeného zelí
1 lžíce olivového oleje
1 ½ lžíce citrónové šťávy
kukuřice ze dvou klasů
60 ml olivového oleje
1 avokádo
1 šalotka
hrst nasekaného čerstvého koriandru2 lžíce mouky
1 lžíce mletého koriandru
½ lžíce kájenského pepře
400 g bílé ryby
4 tortillové plasky
1 lžíce zakysané smetany
papričky jalapeno
Postup:
Nakrouhané zelí smícháme s olivovým olejem, citrónovou šťávou, promícháme a necháme odležet. Kukuřici povaříme asi 10 minut ve vroucí osolené vodě. Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a dalších deset minut na něm restujeme vařenou kukuřici, až zhnědne. Poté z klasu vyjmeme jádra. Avokádo oloupeme a nakrájíme na malé kousky, které smícháme s najemno nasekanou šalotkou, koriandrem a zbylou citrónovou šťávou. Na talíři smícháme mouku, mletý koriandr a kájenský pepř. Očištěnou a osušenou rybu v mouce obalíme. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme rybu a smažíme asi 2 minuty z obou stran. Poté dáme osušit na papírovou utěrku.
Na talíře dáme tortillové placky, ochucené zelí, kukuřici, rybu natrhanou na kousky, avokádo, trochu zakysané smetany a jalapenos.
Zdroj: Profimedia.cz