Křupavé nové brambory:
Suroviny:
1 kg nových brambor, odrhnutých
hrst kaparů + 2 hrsti černých oliv
1 lžíce tymiánových lístků
pár snítek rozmarýnu
6 lžic olivového oleje
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce bílého vinného octa nebo
citronové šťávy.
Postup:
Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory dejte vařit do osolené vody; stačí 12 minut. Pak je sceďte, přepulte a přendejte do mísy. Přidejte k nim kapary, olivy i bylinky. Nakonec vmíchejte 5 lžic oleje, sůl a pepř, promíchejte a některé brambory lehce rozmáčkněte.
Plech vyložte papírem na pečení, vsypte brambory. Zbylou lžíci oleje rozmíchejte s octem a zálivkou přelijte brambory a pečte 40 minut dozlatova.
Zdroj: Instagram