Smažené květy bezu si můžete udělat jak na slaný, tak i sladký způsob.
Co budete potřebovat?
Na těsto pro slaný způsob budete potřebovat 1/4 litru mléka, 2 vejce, špetku soli, cca 120 g hladké mouky (nebo i celozrnné špaldové) a slunečnicový olej. Musí vám vzniknout těsto podobné konzistenci toho, které děláte na palačinky.
Jak na to?
Květenství vezmete za stopku a namočíte jej do těsta. Když jsou květy pořádně obalené, za stopku je vytáhneme a položíme do rozehřáté pánve s olejem. Zatímco se smaží po jedné straně, ostříháte nůžkami stopku i ostatní výčnělky z květenství. Až se vám bude zdát, že je kosmatice z jedné strany dostatečně opečená, obrátíte ji. Na talíři s papírovým ubrouskem pak z hotové kosmatice necháte skapat tuk. Dejte si k ní bramborovou kaši nebo pouze s pikantní omáčkou.
Zdroj: Pinterest