Jemně krémové máslové sušenky Red Velvet
Suroviny:
Hladká mouka 2+1/4 hrnku, krupicový cukr 2 hrnky, prášek do pečiva 2 lžičky, kakao 2 lžíce, sůl ¼ lžičky, krémový sýr – žervé 240 g, máslo z La Formaggeria Gran Moravia – změklé 4 Lžíce, 1 vejce, červená potravinářská barva 1 lžíce, moučkový cukr ½ hrnku
Postup:
Smíchat mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl tak, aby bylo vše spojené. Pomocí ručního šlehače našlehat máslo a žervé dohladka. Přidat vejce a potravinářskou barvu. barvu. Suché ingredience přisypat ke krému a dobře promíchat. Těsto zabalit do folie a dát do ledničky alespoň na dvě hodiny. Předehřát troubu na 180 stupňů a dva plechy vyložit pečícím papírem. Do hl. talíře nasypat moučkový cukr. Z těsta tvořit střední kuličky, oválet v moučkovém cukru a položit na plech. Nechat alespoň 5 cm místa mezi sušenkami. Péct cca 10-12 minut. Poté vyndat z trouby, položit na rošt a nechat úplně vychladit.
Zdroj: La Formaggeria Gran Moravia