Fazolové tousty:
Ingredience:
1 stroužek česneku
400 g konzervované cizrny (lze použít i fazole)
hrstka čerstvé bazalky
šťáva z 1–2 citronů
olivový olej dle libosti
sůl a pepř dle libosti
1 vrchovatý hrnek konzervovaných nebo zavařených artyčoků
2 hrnky čerstvého baby špenátu
10 menších krajíců opečeného celozrnného chleba.
Postup:
Rozmixujte česnek, propláchnutou cizrnu a polovinu množství bazalky, dokud nezískají drobivou konzistenci. Zbylou bazalku nakrájejte na proužky a nasekejte artyčoky. Obě přísady smíchejte s cizrnovou směsí, citronovou šťávou, bazalkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Před podáváním vmíchejte špenát a potřete směsí opečený chléb. Salát můžete servírovat i s hranolky nebo v tortille.
Zdroj: archiv