Obalovaný kozí sýr:
Suroviny:
2 stroužky česneku
1 lžíce tymiánu
1 lžíce majoránky
4 ks kozího sýra
6 lžic rostlinného oleje
3 lžíce citronové šťávy
1 ks vejce
60 g strouhanky
1 ks červené papriky
1 ks zelené papriky
2 lžíce vinného octa
1 špetka soli
1 špetka pepře mletého.
Postup:
Oloupaný česnek najemno usekáme nebo prolisujeme. Bylinky opereme a trochu si jich odložíme na ozdobení. Zbytek nadrobno nasekáme. Pokud nemáme čerstvé bylinky, můžeme použít po lžičce sušeného tymiánu a majoránky. Plátky kozího sýra položíme do ploché misky a posypeme ho česnekem a bylinkami, zalijeme 3 lžícemi oleje a citronovou šťávou. Necháme zhruba 30 minut rozležet. Potom sýr lehce osušíme. Mezitím rozkvedláme vejce. Plátky sýra vložíme nejprve do vajíčka a potom je obalíme ve strouhance. V pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a na něm sýr dozlatova opečeme. Obě papriky očistíme, zbavíme zrnek, opláchneme a rozkrájíme na tenké proužky nebo nahrubo nastrouháme. Vinný ocet, sůl, pepř a zbylý olej pečlivě rozmícháme. Do této marinády zamícháme připravenou barevnou papriku. Kozí sýr upravíme na talíř s paprikovým salátem a podáváme ozdobený bylinkami.
Zdroj: Instagram