Jablečné bábovky s javorovým sirupem, recept
Suroviny:
370 g polohrubé mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
250 g másla
175 g hnědého cukru
125 ml javorového sirupu
4 vejce
6 červených jablek
4 lžičky skořice
220 g krupicového cukru
Postup:
Předehřeju troubu na 180 °C. Do mísy proseju mouku a smíchám ji s práškem do pečiva a skořicí. Přidám máslo, hnědý cukr, javorový sirup, vejce a nastrouhaná jablka a důkladně vše promíchám. Těstem naplním 12 dobře vymazaných báboviček o objemu 250 ml. Peču 20 minut, nebo až se těsto přestane chytat na zapíchnutou špejli. Hned po upečení bábovičky vyklopím. V míse promíchám cukr se skořicí a bábovičky v něm opatrně obalím.
Zdroj: Albert