Kapustové karbanátky
Suroviny:
250 g kapusty
sůl
½ cibule
100 g uzené krkovice
250 g ovesných vloček Nature's Promise
100 g hladké mouky
2 stroužky česneku
2 vejce
100 ml mléka
¼ lžičky pepře
olej na smažení
salátové listy a citron na oblohu
Postup:
Listy kapusty vložte do osolené vroucí vody a pět minut blanšírujte. Sceďte a nechte okapat. Cibulku nakrájejte najemno a orestujte dosklovata. Uzené pokrájejte na kostičky a kapustu na malé proužky. Ovesné vločky namelte najemno. Vše vložte do mísy, přidejte mouku, prolisovaný česnek, lehce prošlehaná vejce, mléko, sůl a pepř.
Důkladně promíchejte v kompaktní hmotu a tvarujte karbanátky.
Smažte na oleji v hlubší pánvi. Podávejte s listovým salátem, zakápnuté citronem.
Zdroj: Albert