Berenika (33): Tchyně je od rozvodu zákeřná. Snaží se na mě poslat sociálku a sebrat mi děti

obavy
strach
nejistota
problémy
Zdroj: Freepik

Berenika měla v tchyni dlouho oporu, jenže po rozvodu se to změnilo. Tchyně se chvíli tvářila, že chce Berenice pomoci a pak jí vrazila „kudlu do zad“ a chce jí sebrat děti.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 24. 09. 2024 10:00

Tchyně se na mě snaží hodit, že jsem alkoholička, co utekla z domu. Všechno bylo úplně jinak, jen neskousla, že se rozvádím s jejím synem. Chce mi sebrat děti.

Na tchyni jsem kdysi pěla ódy

Měla jsem to štěstí, že mi osud nadělil fajnovou tchyni. Aspoň jsem si to myslela. Jana je velice chytrá ženská a od svatby byla na mojí straně. Dokonce svého syna trochu pomlouvala, chápala moje stížnosti a několikrát mu domluvila. Janu jsem chválila široko daleko, byla jako moje druhá matka. Také se jí nelíbilo, když mě nechával doma s dětmi o víkendech samotnou a stával se z něj workoholik.

Měla jsme pocit, že se Janě můžu svěřit snad se vším. Přestože jsem měla Jirku ráda, odcizili jsme se a já to všechno vykládala právě tchyni. Ta mě v nejtěžších chvílích podržela nad vodou a slibovala, že se situace zlepší. Jenže se nelepšila a mě už nepomáhalo ani její rameno, na němž jsem se mohla vyplakat. Já a Jiří jsme si šli zkrátka každý jinou cestou a já měla zlomené srdce.

Chvíli jsem to tajně řešila sklenkami vína, pak dokonce milencem. Nic nepomáhalo dlouhodobě, a tak jsem zažádala o rozvod. Jana stále věřila, že naše manželství ještě dostane šanci. Navrhla mi, ať nechám děti nějakou dobu u ní a vzchopím se. Tu možnost jsme uvítala, měla jsem psychické i fyzické problémy. Hodně jsem zhubla a nervy dělaly svoje. Pár měsíců jsem cestovala, dávala se dohromady v lázních a děti jsem navštěvovala, jak to bylo možné.

Najednou úplně obrátila

Když jsem si chtěla děti vzít a odstěhovat se po rozvodu do svého nového bytu, Jana se najednou chovala jinak. Poznala jsem, že „naočkovala“ i děti. Tvrdila, že nejsem ještě docela v pořádku a vypadám, že se znovu sesypu. „Nedám ti je, jsi v hrozném stavu,“ řekla mi tvrdě a já pochopila, že je zle. Jiří dělal všechno, co mu jeho máti nakukala a prakticky se se mnou nebavil.

Znovu se otevřelo téma, kdo dostane děti do péče a já se dozvěděla, co na mě všechno tchyně má. Prý jsem alkoholička, vodila jsem si domů cizí muže a pak jsem se dokonce na několik měsíců vytratila neznámo kam. To byla velká rána pod pás. Nikde jsem ale neměla důkaz o tom, že mě sama Jana poslala pryč z domu, abych se vzchopila.

Byla to jen taktika, měla to dopředu promyšlené. Podle jejího právníka jsem zanedbala péči o děti a neřídila se nařízením soudu. Svým způsobem má bohužel pravdu a já si musela najít také dobrého právníka. Je mi jasné, že s Janou půjde o tvrdý souboj. Můj advokát ale tvrdí, že to máme „ v kapse“. Jsem pořád matka a její pomluvy jdou stranou.

Moje zdraví se opět zhoršuje

Stres se na mě podepisuje. Děti naštěstí vídám já i moje máma s tátou, přesto se bojím, jak to všechno dopadne. Nechápu, jak se proti mně mohla tak přátelská žena obrátit. Chtěla jsem si s ní promluvit jako žena se ženou, ale bez úspěchu.

„Vždyť sama víš, jak jsem se s Jirkou trápila,“ naléhala jsem na ni.

Vím a byla jsem na tvojí straně. Jenže ty jsi z toho manželství nakonec utekla a to se nedělá,“ odpověděla mi bez špetky soucitu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vysmátý spisovatel Patrik Hartl má obavy ze StarDance: Nejvíc se bojím vlastní hysterie a svých blbých keců

Vysmátý spisovatel Patrik Hartl má obavy ze StarDance: Nejvíc se bojím vlastní hysterie a svých blbých keců

Související články

Další články