Našlo by se asi jen málo lidí, kteří nemají rádi pizzu. A tu domácí v bio kvalitě si nechá ujít opravdu jen málokdo.
Na přípravu bio domácí pizzy, která je velmi snadná, si vyhraďte přibližně třicet minut a počítejte s tím, že zaměstnáte i kuchyňského robota. Výsledek ale určitě stojí za to.
Bio domácí pizza
Budete potřebovat: 120 ml čerstvého polotučného mléka NP Bio, 200 g krájených rajčat NP Bio, 50 g cherry rajčátek NP Bio, 1 mozzarellu NP Bio, 30 g baby špenátu NP Bio, 220 g hladké mouky pšeničné NP Bio, 2 lžičky třtinového cukru NP Bio, ½ lžičky kypřicího prášku NP Bio, 2 lžíce olivového oleje NP Bio
Příprava: Vsypte do mísy robotu 220 g hladké mouky a udělejte v ní důlek. Do něj přidejte 2 lžičky třtinového cukru, ½ lžičky kypřicího prášku a zalijte 120 ml mléka a lžící olivového oleje. Zapněte na pomalé otáčky a nechte propracovat v pružné těsto.
Do rendlíku vlijte 200 g krájených rajčat, osolte, opepřete a dejte vařit na mírný plamen. Zredukujte na hustější omáčku. Těsto rozkrojte napůl, udělejte z něj 2 kuličky, rozválejte je na placky a položte na plech vyložený pečicím papírem. Připravenou rajčatovou omáčkou potřete obě placky přibližně 1 cm od okraje.
Omyjte 50 g cherry rajčátek, nakrájejte je na plátky a naskládejte na pizzy. Zakápněte lžící olivového oleje a dejte péct do trouby na 220 °C po dobu 10 minut.
Slijte mozzarellu z nálevu a natrhejte ji na kousky. Sýr naskládejte na předpečenou pizzu a vložte zpět na 3 minuty do trouby. Po vyjmutí dozdobte 30 g lístků baby špenátu. Ihned podávejte.
Zdroj receptu: Albert