Modelka Aneta Vignerová promluvila v rozhovoru pro magazín Lifee.cz o pozoruhodném apetitu svého čtyřletého syna Jiříčka. Ten si nepotrpí na sladké, zato miluje slané pochutiny všeho druhu a s maminkou také často a rád vaří. Společně si připravují například delikátní halušky, na které nám modelka také dala recept.
Modelka Aneta Vignerová (37) se stále aktivně objevuje na přehlídkových molech, nedávno jsme ji například potkali jako jednu z hlavních hvězd módní přehlídky návrhářky Tatiany Kovaříkové. Posteskla si, že ji v roli modelky ještě nikdy neviděl syn Jiříček (4). "Myslím, že je na to brzo, a nevím, jestli by to ustál – jestli by to pro něj bylo zajímavé. Ale uvažuji nad tím, že příští rok už ho na přehlídku pozvu," těší se modelka, která už žije poklidným rodinným životem se scenáristou Petrem Kolečkem (40).
Syn Anety Vignerové se nad jídlem nešklebí
Fanoušky na sociálních sítích zásobuje Aneta Vignerová krátkými videi, na kterých se synem Jiříčkem vaří. Pochlubila se například, že ho naučila jíst špenát, když spolu zelené noky pojmenovali podle animované postavičky Grinche. "On je velký gurmán, chutná mu. Říká se, že tuhle vlastnost děti dědí po svých rodičích. Myslím, že on to vidí u mě a u Petra, protože my se nad jídlem opravdu nešklebíme. A stejný apetit má i on, jsem za to moc ráda," naznačuje modelka, že synek má k jídlu skutečně kladný vztah.
Překvapivě malého Jiříčka tolik nelákají sladkosti, jako třeba bonbony nebo čokoláda, kterou děti milují. "Na sladké moc není, chutná mu spíše slané. Rád si dá brambůrky – na tajňáka, vždycky slyšíme jen šramocení," směje se modelka. "Miluje uzeniny, hlavně fueta. Velmi rád si dává také aspik," popisuje Aneta, co všechno udělá malému gurmánovi radost. "Vyžírá mi chleba s máslem a s tvarůžky. Když vidí tvarůžky, musí je mít. Je boží."
Recept na halušky podle Vignerové
Aneta Vignerová nám také prozradila recept, který si společně s Jiříkem ráda připravuje. "Základem je kvalitní dobrá brynza," radí štíhlá modelka.
Na halušky podle Anety Vignerové budete potřebovat: brambory, vejce, sůl, hrubá mouka, škrob, dětská krupička, brynza, smetana, slanina, cibule
Příprava: Udělám bramborové těsto (na to mám už i speciální přístroj) a nadrolím to do horké vody. Koupím brynzu, kterou smíchám se smetanou. Vypeču dobrou slaninu s cibulí, a to je celé.
Na Vánoce budou kapří hranolky
Už teď má také Aneta Vignerová jasno v tom, jak bude vypadat jejich vánoční tabule. "V rámci tradice máme rádi kapra a bramborový salát, který tradičně dělá Péťa a je výborný," chválí umění svého manžela Petra Kolečka. "Dělá také kapří hranolky, to se u nás hezky ujalo. Ani tam člověk necítí, že je to kapr. Člověk to musí trochu naložit v mléce," radí Aneta. "A pečeme cukroví, letos budeme s Jiříčkem péct. Jsme spíše za klasiku."
Na fotografie modelky Anety Vignerové s manželem Petrem Kolečkem a se synem Jiříkem se můžete podívat v naší fotogalerii.