Podzimní makový koláč:
Suroviny:
Piškot:
5 vajíček
350 g cukr krupice
200 g mletý mák
150 g PERNERKA pohanková celozrnná hladká mouka
250 g smetana ke šleháním
150 g olej
1 lžička skořice
1/2 lžičky soli
1 prášek do pečiva bez lepku.
Na polevu:
250 g cukr moučka
60 g citronová šťáva.
Na dokončení:
květy chrpy.
Postup:
Na piškot vyšleháme vejce a cukr do husté pěny, přidáme smetanu a olej, lehce vmícháme zbylé ingredience. Vylijeme do vyššího plechu, vymazaného olejem a vysypaného moukou. Dobře rozetřeme a pečeme při 170 °C asi 25-30 minut. Na ještě vlažný piškot rozetřeme polevu, kterou jsme připravili dobrým vymícháním cukru a šťávy. Posypeme květy chrpy a necháme vychladnout.
Zdroj: archiv