Ester (44): Nesnáším se za to, že nedokážu odstřihnout svého expřítele. Kdykoliv se setkáme, skončíme v posteli

Partnerské příběhy: Nesnáším se za to, že nedokážu odstřihnout svého expřítele. Kdykoliv se setkáme, skončíme v posteli
Zdroj: Unsplash

Ester se po deseti letech rozešla s partnerem Danielem. Zjistila, že ji opakovaně podváděl a lhal. Rozešla se s ním. Jenže od rozchodu se s ním už několikrát vyspala. Nesnáší se za to.

Adéla Šťastná
Adéla Šťastná 12. 06. 2024 18:00

Nevyznám se v sobě. Už jsem se zase vyspala se svým expartnerem. Včera jsem ho potkala na ulici, zašli jsme na kávu a skončili v posteli. Nebyla to žádná divočina, normální sex.

Neschopnost odpoutat se od minulosti

Vůbec nepadlo slovo o citech. Neřekli jsme si, že rozchodu litujeme. Bývalý přítel se nesnažil omluvit za nevěry a lži. Nic. Nic o druhé šanci. Žádné sliby či snaha dát se dohromady. Jen sex. A navíc průměrný. Sex po deseti letech. Není mezi námi neodolatelná vášeň. Asi je to z mé strany stereotyp a zoufalost. A za tu se teď nesnáším. Zase.

Minule jsem potřebovala spravit dveře od vestavěné skříně. Nenapadlo mě nic lepšího, než požádat bývalého přítele. Skříň spravil, dali jsme si spolu kafe a rychlovku na stojáka v chodbě. A přitom jsem byla rozhodnutá, že nic nebude. A nakonec jsem si po jeho odchodu připadala jako laciná děvka. Vlastně jsem mu zaplatila za jeho práci sexem. Jsem ze sebe znechucená.

Vše nebylo špatné během poslední dekády

Prvních pět let našeho vztahu bylo pěkných, pak jsem začala tušit, že mě partner podvádí. Ale neměla jsem důkazy, a tak jsem věřila partnerovým lžím. A tak to šlo dalších pět let. Kromě této nejistoty jsem byla ve vztahu spokojená. Bezproblémové společné bydlení, stejné zájmy a vytvořila jsem si vztah i s partnerovým dospělým synem. Já sama jsem bezdětná. Děti mít ze zdravotních důvodů nemohu. Vše mi zkrátka vyhovovalo.

V životě jsem už zažila lepší sex. Intimní chvíle s bývalým partnerem jsem hodnotila jako příjemný průměr. Takže ani z tohoto důvodu nechápu své chování. Sex s bývalým partnerem nebyl neodolatelný. A přesto s ním pokaždé, když se setkáme, zažiju sex. Vlastně ani někdy nemám orgasmus. Takže ani slastný požitek není ten stimul, proč to dělám. Jediné možné vysvětlení je, že se jedná z mé strany neschopnost se odpoutat od minulosti.

Věřím v konec přechodné doby

Snad se jedná o jakousi přechodnou dobu. Strašné na tom všem je, že kdykoliv bývalý partner zatelefonuje, nedokážu odmítnout setkání. Rozešli jsme se před půl rokem a během této doby jsme se spolu vyspali celkem 15x. Možná jsem pro něho snadnou holkou na sex. Když má chuť nebo není nikdo jiný k mání, zavolá. A ví, že uspěje. Nevím. Děsí mě, že mi nezabrání se s bývalým partnerem vyspat ani strach z pohlavních nemocí.

Už jsem přemýšlela dokonce i nad tím, že bych si našla nějakého milence či nového přítele. Zatím se tedy na nový vážný vztah necítím. Ale našla bych si nějakého "převozníka" do nové životní etapy. Moje úvahy se stáčí k té myšlence, že nový muž v mém životě mi snad zabrání v sexu s bývalým partnerem. Musím rychle najít nějaké řešení. Jsem ze sebe vážně znechucená.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vysmátý spisovatel Patrik Hartl má obavy ze StarDance: Nejvíc se bojím vlastní hysterie a svých blbých keců

Vysmátý spisovatel Patrik Hartl má obavy ze StarDance: Nejvíc se bojím vlastní hysterie a svých blbých keců

Související články

Další články