Piškot s meruňkovými povidly a ovčím tvarohem:
Suroviny:
• 4 bio vejce
• 4 lžíce cukru
• 4 lžíce hladké bio mouky
• 4 lžíce ovčího bio tvarohu
• 4 lžíce meruňkových bio povidel.
Postup:
Vejce vytlučeme a oddělíme dobře žloutky a bílky. Bílky a dvě lžíce cukru vyšleháme do sněhu. Žloutky a zbývající dvě lžíce cukru vyšleháme do bledého krému. Opatrně obě hmoty spojíme a promícháme s moukou. Hmotu nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem a pečeme při 180 °C dozlatova.
Hotový piškot necháme vychladnout a podélně rozřízneme, naplníme ovčím tvarohem a meruňkovými povidly a obě poloviny korpusu zase spojíme. Podáváme jako lehký dezert.
Zdroj: www.peprconsulting.cz