Vepřové karé na páře, smažené rajče a pečená dýně s lilkem: Suroviny: 400 g bio vepřového karé (bio vepřová pečeně bez kosti) 2 tvrdší bio rajčata 2 bio vejce 100 g hladké bio mouky 100 g prosáté strouhanky z bílého pečiva 0,5 l bio řepkového oleje na smažení 1 máslová bio dýně 2 bio lilky 1 stroužek česneku sůl pepř vinný ocet panenský olivový bio olej. Postup: Vepřové karé zbavíme blány, důkladně osolíme, opepříme a polijeme vinným octem, zabalíme do alobalu nebo potravinové fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout. Pokud máme k dispozici parní troubu nebo konvektomat, nastavíme režim páry 65 °C na cca 3 hodiny. Pokud nemáme k dispozici parní troubu, použijeme alobal a dáme karé do trouby na 80 °C na cca dvě hodiny. Pod grilem v troubě necháme péct lilky a dýni. Máme-li k dispozici gril, necháme na něm zeleninu ze všech stran spálit, dokud není zcela měkká. (Lilek je hotový poměrně rychle, dýně trvá mnohem déle.) Vydlabeme upečenou dužinu dýně a ochutíme solí, olivovým olejem a kapkou vinného octa. Taktéž vydlabeme upečenou dužinu lilku, rozmačkáme vidličkou a ochutíme utřeným česnekem, solí, olivovým olejem a kapkou vinného octa. Z rajčete odřízneme "čepičku", spodek a vršek a rozpůlíme ho. Tak získáme dva silnější řízky rajčete a obalíme v mouce, našlehaných vejcích a prosáté strouhance a osmažíme v rozehřátém řepkovém oleji dozlatova. Podáváme předvařené a ze všech stran opečené vepřové karé nakrájené na plátky, pyré z dýně a lilku a smažené rajče. Zdroj: www.peprconsulting.cz