Bramborová kaše s jarní cibulkou:
Suroviny:
máslo
olivový olej na smažení
jarní cibulka s natí
brambory
čerstvý tymián
mléko
smetana na vaření.
Postup:
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a zalijeme vroucí vodou s trochou soli. Uvaříme doměkka a slijeme.
Mezitím si jarní cibulku očistíme (může být i více) a i s natí nakrájíme na kroužky. Cibulku osmahneme na trošce olivového oleje. Čerstvý tymián omyjeme, osušíme a otrháme lístečky.
Ještě teplé brambory rozšťoucháme, přimícháme podle chuti a hutnosti brambor smetanu na vaření (případně mléko) a máslo pokojové teploty. Ručním mixérem vyšleháme dohladka a podle chuti osolíme. Nakonec přimícháme osmahnutou cibulku a odrhnutý tymián, to ale už bez mixéru.
Bramborovou kaši s jarní cibulkou nejlépe ihned podáváme jako přílohu i hlavní chod.
Zdroj: Pixabay