Bramborová kaše se špenátem:
Suroviny:
1 kg brambor
200 g baby špenátu
1 lžíce másla - na přípravu špenátu
100 g másla - na přípravu kaše
150 ml teplého mléka
1 špetka strouhaného muškátového oříšku
2 špetky soli
2 špetky mletého bílého pepře
4 lžičky nakládaného růžového pepře.
Postup:
Brambory uvařte v osolené vodě doměkka, uvařené brambory sceďte.
Špenát nechte “zavadnout“ na lžíci másla. Pak špenát nasekejte na menší kousky.
Brambory rozmačkejte, přidejte máslo, teplé mléko a připravený špenát.
Podle chuti osolte, dochuťte muškátovým oříškem a opepřete bílým pepřem.
Na každou porci dejte lžičku růžového nakládaného pepře.
Zdroj: Albert