Grilovaný banán s medem a skořicí:
Suroviny:
4 banány, nejlépe tzv. baby,
2 lžíce medu,
šťávu z jednoho velkého citronu
nebo dvou menších,
2 lžíce hnědého rumu nebo koňaku,
1⁄2 lžičky mleté skořice,
1 lžíci másla,
4 porce oblíbené zmrzliny (my jsme zvolili kokosovou),
4 opláchnuté snítky meduňky na ozdobu.
Postup:
Smíchejte med, citronovou šťávu, rum a skořici. Banány oloupejte, velké podélně rozkrojte, vložte do mísy a přelijte sladkou směsí. Nechte odležet.
Položte na dvojitý čtverec z alobalu pomazaný máslem (ne až do krajů) a okraje zvedněte. Přelijte marinádou a navrch dejte zbylé máslo. Přikryjte dílem alobalu a okraje zatočte dovnitř; spojte, ale příliš neutěsňujte.
Grilujte pět až osm minut. Přesuňte na talíře ke zmrzlině a přelijte šťávou.
Zdroj: Instagram