Grilovaná hrušky:
Suroviny:
6 velkých zralých hrušek,
1/2 citronu,
máslo,
cukr,
1 balení sušenek nejlépe s ořechy,
1/2 lžičky citronové kůry,
1 vanilkový cukr.
Postup:
U hrušek uřízneme špičky, vykrajovátkem opatrně odstraníme středy hrušek. Takto připravené hrušky uvnitř zakápneme citronem a naplníme rozdrcenými sušenkami, zasypeme jednou lžičkou cukru smíchaného s kořením. Hrušky zaklopíme odřízlými špičkami. Celé pomažeme máslem, vložíme do zapékací misky a z vrchu zasypeme ještě lehce cukrem. Podlijeme trochou vody a vložíme do grilu rozpáleného na nepřímé grilování na cca 35 minut. Občas zkontrolujeme propečení špejlí, měla by lehce projet do středu. Tento výborný dezert podáváme horký.
Zdroj: Grily Weber