Grilovaná hrušky: Suroviny: 6 velkých zralých hrušek, 1/2 citronu, máslo, cukr, 1 balení sušenek nejlépe s ořechy, 1/2 lžičky citronové kůry, 1 vanilkový cukr. Postup: U hrušek uřízneme špičky, vykrajovátkem opatrně odstraníme středy hrušek. Takto připravené hrušky uvnitř zakápneme citronem a naplníme rozdrcenými sušenkami, zasypeme jednou lžičkou cukru smíchaného s kořením. Hrušky zaklopíme odřízlými špičkami. Celé pomažeme máslem, vložíme do zapékací misky a z vrchu zasypeme ještě lehce cukrem. Podlijeme trochou vody a vložíme do grilu rozpáleného na nepřímé grilování na cca 35 minut. Občas zkontrolujeme propečení špejlí, měla by lehce projet do středu. Tento výborný dezert podáváme horký. Zdroj: Grily Weber