Mřížkový koláč bez lepku
Potřebujete:
Na těsto: 250 g Univerzální směsi bez lepku Labeta, 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva bez lepku Labeta, 75 g cukru, 100 g másla, 1 vejce, 3 lžíce vody
Na náplň: Skořicový cukr Labeta, 200 g nastrouhaných jablek
Postup:
Z uvedených suroviny připravíme těsto, které necháme 1 hodinu odležet v lednici. Poté polovinu těsta vyválíme a přeneseme na dno dortové formy. Přidáme nastrouhaný jablka a posypeme skořicovým cukrem. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát a rozkrájíme na 1,5 cm široké pruhy, které skládáme do mřížky na jablka. Hotovou mřížku potřeme rozšlehaný vejcem. Pečeme pro 170 °C po dobu asi 20 minut.
Zdroj: Labeta