Co takhle se při podzimním pečení pustit do něčeho tradičnějšího a vyzkoušet nějaký jablečný koláč a dezert ke kávě? Co třeba bezlepkový linecký koláč s jablky a brusinkami nebo jablečný koláč z haluškového těsta?
Variant na jablečný koláč je nespočet. Můžete ho nakombinovat s jiným ovocem nebo přidat skořici či jiné koření. Skvělá je i kombinace s ořechy nebo tvarohem. S jablečnými plátky se zase dají vytvářet velmi efektní ozdoby. Jablečný koláč je prostě perfektní v každé variantě!
Jablka - královny podzimu
Sladká, voňavá, celý rok snadno dostupná a především levná. Šťavnatá jablka patří mezi nejoblíbenější ovoce, které využíváme při pečení. Po dobrotách z nich se hned zapráší. A nezáleží na tom, jestli je připravíte k nedělní snídani nebo odpolední kávě.
Vhodné pro tarte tatin
Golden Delicious patří mezi jedny z nejoblíbenějších a nejstarších známých odrůd. Barva jablíček je žluto-zelená a mohou se vyskytovat oranžové flíčky. Struktura je jemná, pevná a šťavnatá. Tato odrůda je ideální pro přípravu různých jablečných koláčů, například francouzského obráceného koláče tarte tatin.
Jablečné koláče
Také jablka Braeburn vznikla křížením, ale na rozdíl od předchozích odrůd se má za to, že spíše náhodně. Jablka se vyznačují pevnou slupkou, díky které se při skladování snadno neponičí. Odrůda Braeburn se skvěle hodí na pečení nejrůznějších druhů jablečných koláčů.