Levandulová bábovka
Co budete potřebovat:
300 g polohrubé mouky
250 g měkkého másla
250 g tvarohu
170 g cukru krupice
4 vejce
1/2 kypřícího prášku do pečiva
1x vanilinový cukr
hrst levandule (čerstvá nebo sušená)
moučkový cukr na posypání
Jak na to:
V prvním kroku utřeme změklé máslo s cukrem, přidáme žloutky a tvaroh. Následně doplníme mouku, vanilkový cukr, hrst levandule a na závěr sních z ušlehaných bílků.
Pokud bude levandulové pečení vaše premiérové, pak s levandulí trošu šetřete. Levandule je hodně aromatická a při prvním „chuťovém“ setkání by bábovka nemusela úplně zabodovat. Doporučuji najít své optimální množství, protože pokud se to přežene, pak bábovka může kvůli silné vůni připomínat třeba mýdlo.
Těsto dobře promícháme a nalijeme do máslem předem vymazané a moukou vysypané bábovkové formy. Následně pomalu pečeme při teplotě 150°C po dobu přibližně 40 minut.
Zdroj: Pinterest