Sharp company
Koktejl sladkokyselé chuti se štiplavým závěrem udělá velký dojem. Díky zázvoru je ideální jak pro sychravé večery, tak i jako koření předvánočních a silvestrovských večírků. Jeho příprava je sice náročnější a vyžaduje použití šejkru, za vynaložené úsilí vám bude odměnou koktejl jako od profesionála.
• 2 cl Bourbon
• 1 cl čerstvá citronová šťáva
• 2 cl medová voda
• 3 plátky zázvoru
• 5–6 cl Bohemia Sekt brut
• Kandovaný zázvor a tymián na ozdobu
Postup: Čerstvý zázvor rozmixujme tyčovým mixérem nebo rozdrtíme v hmoždíři. Poté dáme do šejkru a postupně přiléváme bourbon, medovou vodu a citronovou šťávu. K surovinám přidáme kostky ledu a šejkrujeme. Abychom vyloučili zbytky zázvoru, důkladně cedíme přes sítko. Hotový základ přelijeme do sklenice na stopce a pomalu dolijeme sektem a opatrně promícháme. Na závěr ozdobíme kandovaným zázvorem a tymiánem.
Tip Martina Vogeltanze: Intenzitu jednotlivých chutí si každý může vyladit dle svých preferencí. Pro milovníky kouřových chutí doporučuji nahradit bourbon kouřovou skotskou whisky.
Zdroj: Bohemia Sekt