Objevte kouzlo domácích koktejlů ze sektu, které rozzáří každý večírek i delší podzimní večery. Inspirujte se čtyřmi recepty od Martina Vogeltanze, pětinásobného Barmana roku a medailisty z koktejlového mistrovství světa, které zvládnete připravit za pár minut doma.
Zapomeňte na džus s vodkou, rum s colou nebo dokonce gin s tonikem, trendy jsou letos koktejly ze sektu.
Co je sekt?
Sekt či někdy také šumivé víno je označení alkoholického nápoje, které je vyráběno primárním či sekundárním kvašením vína nebo moštu. Sekt je šumivý nápoj, který je skladován ve skleněných láhvích s korkovým a nebo plastovým uzávěrem, jejž je možné tlakem sektu vytlačit z láhve.
Výroba
Sekt se vyrábí dvojí cestou z vína, které je nejčastěji suché. V první fázi dojde k lisování hroznů, čímž se zabrání vzniku oxidačních látek a tříslovin. Klasickou a původní metodou je kvašení vína v láhvi, které je ve Francii nazýváno jako Méthode Champenoise.
Trocha historie
Označení sekt je převzato z Německa, kde bylo používáno od 18. století. Název sekt je občas zaměňován s názvem šampaňské víno, kterým se ale mohou honosit pouze vína z francouzské oblasti Champagne. Od roku 1908 se totiž jedná o chráněnou značku.
Suroviny k přípravě koktejlů
Než se do míchání pustíte, nezapomeňte koupit zázvor, mandarinky, jablka a Bohemia Sekt, budou se totiž hodit. A můžete začít!