Pikantní nakládané okurky:
Suroviny:
100 g Laka LABETA, 1,75 ml vody, 500 ml octa, 120 g cukru, okurky, mrkev, cibuli, kopr, čerstvé chilli papričky.
Postup:
Lako, vodu, ocet a cukr smícháme, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout. Na dno zavařovací sklenice poklademe na kolečka nakrájenou mrkev, půlkolečka cibule a poté přidáme očištěné okurky, chilli papričky a snítku kopru (vše dle chuti). Obsah sklenice zalijeme připraveným vychladlým nálevem, uzavřeme a sterilujeme při 80 °C asi 20 minut. Sklenice po sterilizaci otočíme dnem vzhůru, necháme vychladnout a skladujeme v temnu a chladu.
Zdroj: Labeta