Mandlové lívance:
Suroviny:
1 měkký banán, 400 ml mandlového rostlinného mléka, 200 g hladké mouky, 1 sáček prášku do pečiva, 1 lžičku mandlové esence, 1 lžíci rozpuštěného kokosového oleje, 1 lžíci tmavého třtinového cukru.
Postup:
Nejprve vidličkou rozmačkejte banán, pak do mísy přidejte všechny zbývající suroviny a šlehejte, dokud není těsto zcela kompaktní a bez hrudek. Stačí na to i míchačka.
Nechte jej asi deset minut odstát. Smažte nasucho nebo na troše kokosového oleje.
Mandlové lívanečky jsou jemné, pokud chcete zachovat veganskou snídani, podávejte je s kokosovým nebo sójovým jogurtem a čerstvým ovocem.
Vynikající je také kyselejší marmeláda – například rybíz nebo malina, protože mandle a banán v těstě jsou spíše sladké.
Zdroj: Pinterest