Indické kari s bulgurem:
Suroviny:
2 kuřecí prsa
1 velká, nadrobno nakrájená cibule
500 ml zeleninového vývaru
4 stroužky česneku
1 chilli paprička
1/2 konzervy kokosového mléka
olivový olej
2 lžičky kari
1 lžička kurkumy
200 g bulguru
80 g rajčatového protlaku
50 g rozinek.
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, nakrájíme na nudličky, osolíme a opečeme na olivovém oleji. Opečené kuřecí maso vyndáme z pánve a vhodíme do ní nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Po chvilce přidáme kurkumu, kari a nakrájenou chilli papričku.
Vmícháme protlak, rozinky, kokosové mléko, přisypeme bulgur a vše zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme zpět kuřecí maso a povaříme dalších 10 minut.
Jakmile je bulgur měkký, můžeme servírovat.
Zdroj: Tesco