Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou Suroviny: Těsto: vejce 2 ks máslo, změklé 50 g měkký jemný plnotučný tvaroh 250 g špetka soli polohrubá mouka 200–250 g moučkový cukr 1 lžíce Krém: čerstvé jahody 250 g + na ozdobu měkký tvaroh 250 g mléko 100 ml Postup: Do mísy, ve které budete hnětat těsto nasypte měkké máslo. Přidejte vejce a vše důkladně prošleháme. Dále si odvažte mouku a postupně zapracujte do těsta. V této fázi bude těsto už hustší. Ještě přidejte špetku soli, tvaroh a nakonec moučkový cukr. Těsto bude lepkavé, proto si nasypte mouku na vál a teprve na mouku položte těsto. Mouku už nezapracovávejte do těsta, jen dokola obalte. Nyní je důležité si pomoučit ruce. Ukrojte si kousek těsta (já dělám vždy 20 g knedlíčky) a uválejte kuličku. Klaďte opět na pomoučený vál. Nyní si dejte vařit vodu. Jakmile bublá, tak do ní vložte knedlíčky. Ty se budou vařit cca 3-5 minut. Poznáte, že jsou hotové tak, že vyplavou na povrch. Přeceďte, přidejte lžičku másla a promíchejte. Máslo se obalí po povrchu knedlíčků a ty se neslepí k sobě. Teď se vrhněte na přípravu omáčky. Do mixéru vložte očištěné jahody. A rozmixujte do hladkého smoothie. Zvlášť do misky si vložte tvaroh, trochu mléka a rozmíchejte. A můžete servírovat. Na talíř nalijte omáčku z čerstvých jahod. Přidejte omáčku z tvarohu a vložte knedlíčky. Posypte kousky jahod a popřípadě mátou a můžete podávat. Zdroj: Instagram