Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
Suroviny:
Těsto:
vejce 2 ks
máslo, změklé 50 g
měkký jemný plnotučný tvaroh 250 g
špetka soli
polohrubá mouka 200–250 g
moučkový cukr 1 lžíce
Krém:
čerstvé jahody 250 g + na ozdobu
měkký tvaroh 250 g
mléko 100 ml
Postup:
Do mísy, ve které budete hnětat těsto nasypte měkké máslo.
Přidejte vejce a vše důkladně prošleháme.
Dále si odvažte mouku a postupně zapracujte do těsta. V této fázi bude těsto už hustší.
Ještě přidejte špetku soli, tvaroh a nakonec moučkový cukr.
Těsto bude lepkavé, proto si nasypte mouku na vál a teprve na mouku položte těsto.
Mouku už nezapracovávejte do těsta, jen dokola obalte. Nyní je důležité si pomoučit ruce.
Ukrojte si kousek těsta (já dělám vždy 20 g knedlíčky) a uválejte kuličku.
Klaďte opět na pomoučený vál. Nyní si dejte vařit vodu. Jakmile bublá, tak do ní vložte knedlíčky.
Ty se budou vařit cca 3-5 minut. Poznáte, že jsou hotové tak, že vyplavou na povrch.
Přeceďte, přidejte lžičku másla a promíchejte. Máslo se obalí po povrchu knedlíčků a ty se neslepí k sobě.
Teď se vrhněte na přípravu omáčky. Do mixéru vložte očištěné jahody. A rozmixujte do hladkého smoothie.
Zvlášť do misky si vložte tvaroh, trochu mléka a rozmíchejte.
A můžete servírovat. Na talíř nalijte omáčku z čerstvých jahod. Přidejte omáčku z tvarohu a vložte knedlíčky.
Posypte kousky jahod a popřípadě mátou a můžete podávat.
Zdroj: Instagram